Välkommen till AmazingNature's 

Vi föder upp spotted och marble bengaler i hemmiljö sedan 2002.
Vi inriktar oss på : 
- Horisontella marble mönster 
- De ljusa färgerna Seal Lynxpoint, Seal Mink och Seal Sepia, för vilka jag använder gruppbenämningen Snows
Från och med 2008 kommer vi endast att föda upp Marbles (BEN n 22, BEN n 22 33/32/31) & Snows (spotted och marbled)
Från och med 2008 kommer vi också att föda upp Cornish Rexar i mycket liten skala
Alla våra avelskatter kommer att vara regelbundet testade för följande:
- FIV/FelV
- HCM
Dessutom blodgrupperas katterna 
Alla våra katter, oavsett ras eller icke ras ;-),  är vaccinerade mot kattsnuva och kattpest, rabies och alla är ID-märkta. De testas för FIV/FelV
Vi är medlem i den danska klubben Katteklubben och våra katter och kullar är därmed stambokförda och registrerade i Felis Danica (FIFe).

 

Människorna bakom stamnamnet 

Jag som står bakom stamnamnet AmazingNature's heter Stéphanie. Jag kommer ursprungligen från Frankrike.
Jag bor med min sambo, Anders, och vår dotter, Opale, på en gård i Jönköpings län. 
Djurintresse och framförallt kattintresse har jag alltid haft. Bengalen är min första ras och jag ångrar inte mitt val :-) !! Men jag är också mycket nöjd med mitt andra val, Cornish Rex, och skulle inte vilja vara utan våra underbara huskatter. Men eftersom jag är en riktig kattälskare kan man säga att jag älskar alla katter. Utöver Bengal och Cornish Rex, finns det dock raser som tilltalar mig mycket mer än andra: Egyptian Mau (Silver), Chartreux, Oriental (svart) och Toyger. 

Här hemma står jag för kattskötsel, kattaktivering och kattkunskap, medan Anders står för allt byggande av kattgårdar, katthus, kattmöbler osv. Opale hjälper till med allt :-)

 

När det gäller de vilda kattarter är jag helt fascinerad av snöleopard, puma, gepard, serval, medan Anders är intresserad av lejon och Ocelot.

Utöver uppfödningen, är jag också mycket intresserad av Cat agility samt kattutställningar. Under 2009 kommer jag att försöka börja med min domarutbildning för FIFes kategori 3.
Utöver katterna delar vi vårt liv med en Cavalier King Charles Spaniel, fyra afrikanska dvärggetter, en minigris (inte så mini !), en kanin, fyra skrattduvor (som katterna skulle gärna vilja ta från matte!) och två bedårande marsvinpojkar.
   

 

AmazingNature's Bengaler

Vår första bengalkull föddes i februari 2003. Redan då var vi mer intresserade av marblebengaler och de ljusa färgerna Seal Lynxpoint, Seal mink och Seal sepia (jag använder ibland gruppbenämningen Snows för dessa tre färger).
Men från och med 2008 kommer vi att endast föda upp Marbles (BEN n 22, BEN n 22 33/32/31) & Snows (spotted och marbled). Vi ger förstås gärna tips om intressanta uppfödare av svartspotted bengaler :-). 

När det gäller mönstret, vill vi få fram snow spotted bengaler med väldefinierade små till medium rosetter med tydligt horisontellt flyt och marble bengaler med ett horisontellt "outlined" mönster och med mer bakgrund än mönster. Vi vill få fram snow bengaler med utmärk kontrast även för den ljusaste färgvarianten: seal lynxpoint 
Mönstret är dock inte det hela, utan vi vill föda upp bengaler med bra typ, dvs. för oss: lång kropp, stabil benstomme, högre bakben, kraftig svans, små till medium välrundade öron (svårt, men vi jobbar på det :-) ) samt en kort och silkig päls men med "substans" med bra kontraster; utan att glömma det speciella vilda uttrycket med en djup och öppen blick, en bred nos och breda morrhårskuddar samt en stark haka. Utmärkt temperament är för oss en självklarhet. Och glitter får gärna följa med för vi tycker att det är snyggt, men i lagom mängd (hellre en bengal utan glitter än en med för mycket glitter ;-) ).

För oss måste bengalen ha båda speciell look och speciell päls/teckning. Jag vill kunna säga två gånger WOW :-) Jag vägrar helt enkelt välja mellan päls eller typ, för mig är båda lika viktiga. Även om jag vet att jag blir mer tagen av ett  vilt uttryck än av en rosetted teckning. 
Men uppfödning är ett tidskrävande planeringsarbete... Och som det ser ut idag verkar det tyvärr vara lättare att få fram stora rosetter än bra look...

Vill ni veta mer om våra Marbles och Snows idéer titta gärna i menyn under "Marbles & Snows"

Idag är alla våra bengaler kastrerade, så det blir ingen bengalkull under 2008 och 2009. Men vi har förstås planer :-)

AmazingNature's Cornish Rexar

Vår uppfödning av Cornish Rex börjar precis och vår första kull planeras föddas på slutet av 2008/början av 2009.

Vi vill ha vältypade Cornish Rex och för oss betyder det stora öron som de inte kan växa i (lite fladdermus känsla) ;-), "öppna" ögon, en stark haka och en elegant kropp  på höga ben (spindel känsla alltså) :-). Pälsen glömmer vi inte bort förstås och vi önskar små vågor på hela den slanka kroppen :-).

 

 

Vår logo:
På logon kan ni se Icy (Asiakattz Fire n Ice , Seal Sepia spotted) och Keanu (AmazingNature's CoolCliffhanger, BEN n 22). Tack Jörgen (Asiakattz) för denna fina logo.

Jag 

 en tupp och en höna av okänd blandning.