Teva

AmazingNature's Glacier Azur

Seal lynxpoint spotted (BEN n 24 33)
Född 29 oktober 2006
Mor: Lobyns Sweetheart (BEN n 24 33)
Far: AmazingNature's CoolCliffhanger (BEN n 22)

Stamtavla

Tevas fotoalbum


Val av namnet Glacier Azur: Vi följer alfabetet för att
nämna våra kullar och det var nu dags för bokstaven
"G".Med tanke på kattungarnas färg (alla fem är seal lynxpoint) kom ordet "Glacier" (franska för Glaciär)
naturligt upp
. Det andra namnet refererar till deras blå ögonfärg. Azur är en nyans av blå på franska (Bleu azur).
Val av namnet Teva:
Teva är en son till Keanu och Sweetie från deras andra och sista kull tillsammans. En kull som jag kallar Les Glaciers och som är hel Seal lynxpoint med både marble och spotted.

Teva är en stor och välbyggd grabb med en otroligt intressant uttryck. Ganska annorlunda från det jag har sett innan. Han har en väldig bred och kraftig nos (liknar lite Richard Gere ;-) ) som ger honom så mycket pondus. Han har också små öron (äntligen!) men tyvärr är deras placering inte det ultimata... lite för mycket på mitten av huvudet just nu. Tyvärr är hans pälskvalitet och hans kontrast inte alls bra men det övervägs lätt av det otroliga uttrycket! Jag får aldrig nog av att titta på honom... Det skall bli intressant att se hur hans look utvecklas som vuxen.

Teva älskar leka och busa runt med sina syskon och med sin stora kärlek Uncia. Dessutom älskar han bli ompysslade av mamma Sweetie och pappa Keanu.
När det gäller manniskor är han ganska blyg mot dem han inte känner och går lätt undan först, men eftersom han är mycket nyfiken, brukar han dyka upp igen så småningom. Däremot vill han helst inte bli klappad och absolut inte bli buren. Men han vill alltid vara med bredvid och omkring oss. Det är bara för människor att respektera att det räcker för honom. Matte får klappa lite men helst inte andra människor. 

Teva lever ihop med pappa Keanu, mamma Sweetie, syskonen River, Névé, Indigo och Funky samt vår lilla bengaltös Uncia, som han är helt kär i :-). 

Favorit leksak: Alla typer av leksaksmöss, tunnel och vipor
Favorit sovplats: Kattsängarna i "kattsängshyllan"
Favorit sysselsättning: Leka och busa
Det han tycker om: rått kött, mjau blötfoder, räkor. 
Det han inte tycker så mycket om: Få klorna klippta!
Mysiga och roliga vanor och idéer: Varje kväll måste han gosa och mysa en stund med mamma Sweetie och sedan en stund med pappa Keanu. Då tuttar han gärna på deras päls och trampar för fullt :-)
Mindre mysiga och roliga vanor idéer (ur mattes och husses syn på saken): Gömma sig under vår säng tillsammans med Uncia och anfalla våra fötter när vi går förbi eller när vi skall bädda!!!!