Uncia

Wild Coyote's Uncia uncia

Seal mink spotted (BEN n 24 32)
Född 05 april 2007
Mor: Kattkompaniet's Xena (BEN n 24)
Far: Asiakattz Frosty n Freaked (BEN n 24 31)

Stamtavla

Uncias fotoalbum

Uncias utställningarVal av namnet Uncia uncia: Detta namn har jag haft länge
i huvudet och jag bara väntade på att rätt katt skulle dyka upp :-)! Uncia uncia är det vetenskapliga namn för Snöleoparden.
Jag tackar Ingela för att Uncia fick även ha det som
officiellt namn i stamtavlan. 
Uncia är vår Frostys dotter. Hennes mamma Xena bor utanför Säffle hos Ingela och Mikael som har uppfödningen Wild Coyote's. När jag såg henne i verkligheten för första gången när hon var 5 veckor gammal, visste jag att denna lilla tösen skulle bli en mycket intressant seal mink spotted! Den färgen och uttrycket hon hade redan då var inte att leka med och hon blev bara bättre och bättre! Jag var helt kär i henne. Det var bara att meddela Ingela att inte sälja tösen till någon annan än lilla jag :-). När Ingela bestämde sig för att inte behålla Uncia själv, blev det klart att hon skulle få flytta hit!

Uncia är en liten tuff, bestämd och rolig kattunge full av fart och bus! Hon klev in i huset som om hon alltid hade känt alla här och ingen, inte ens Sweetie, kunde skrämma henne. Hon bara älskade alla på en gång!

När det gäller utseende är Uncia en av de bästa Seal mink spotted jag har någonsin sett när det gäller färg och kontrast! Hon är så välmarkerad! Och denna blick och ögonfärg hon har! Så starkt!! Det verkar som om pappa har gett henne sin intensiv "look". Från honom fick hon också en kraftigare svans :-). Och som den duktiga tjejen hon är, har hon ingen stripes alls trots att både pappa Frosty och mamma Xena är mycket duktiga på det :-) Hon är också ganska kraftigt byggt, men har fått mammas långa kropp. Lilla Uncia verkar också bestämma sig för att få några rosetter :-) Öronen ser bra ut, inte för stora och välplacerade trots att hon befinner sig i en otacksam ålder nu när det gäller bengalens öron! Pälsen är mycket len och kort och så glittrig!

Det skall bli så spännande att se hur hon skall utvecklas!

Lilla Uncia har redan börjat sin utställningskarriär och verka trivas med det!

Uncia bor ihop med Keanu, Sweetie, Funky, River, Névé (hennes bästa tjejkompis), Teva (hennes bästa killkompis) och Indigo.

Favorit leksak: Alla typer av leksaksmöss
Favorit sovplats: Alla mjuka och sköna platser i hemmet
Favorit sysselsättning: Leka, leka, leka och äta, spinna, busa och mysa 
Det hon tycker om: Allt som kan ätas, men Mjau blötfoder och rått nötkött är bland favoriterna
Det hon inte tycker så mycket: om: Få klorna klippta
Mysiga och roliga vanor och idéer: Jaga de andra katternas svansar
Mindre mysiga och roliga vanor idéer (ur mattes och husses syn på saken): bita i mattes knä; bita hål i mattes och husses tröjor !!! Gömma sig under sängen med bästisen Teva och anfalla våra fötter när vi går förbi eller när vi skall bädda!!!