VieVie

AmazingNature's Haunting Vision

Seal mink spotted (BEN n 24 32) hane
Född 21 november 2006
Mor: Asiakattz Fire n Ice (BEN n 24 31)
Far: AmazingNature's CoolCliffhanger (BEN n 22)

Stamtavla

VieVies fotoalbum


Val av namnet Haunting Vision:
Val av namnet VieVie: "Vi" är helt enkelt upprepningen
av första stavelsen  i "Vision" och vi valde stavningen
"Vie", franska för "Liv", som uppmuntran för att inte ge
upp kampen för hans liv!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
VieVie är en så speciell kille! En riktig kämpe!

Jag kan inte beskriva honom utseendemässigt, för allvarligt talat är det knappast om  jag vet hur han verkligen ser ut! Jag vet hur hans bröstkorg känns; jag vet hur hans andning känns; jag vet hur hans andning ser ut; jag vet hur hans ögon ser ut, denna underbara blick som flera gången verkade be matten om att inte ge upp kampen! Så fråga mig inte om han har stripes, glitter, rosetter eller annat bengalegenskap, för jag kan inte svara, om jag inte gå nu och kollar och allvarligt talat, jag bryr mig inte! Jag ser inte ens en bengal när jag ser honom. Svårt att förklara detta... Det enda jag ser är att han andas, leker, spinner, hoppar, springer, äter, dricker, sover. Det enda jag ser är att han LEVER!

 VieVie föddes helt normalt och liksom hans tre syskon var han en frisk och mycket rund bengalbebis. Men när han blev fem dagar , sjönk hans bröstkorg ihop och han blev en FCK (Flat chested Kitten - Kattunge med plattbröstkorg). Efter ett tag började hans andning bli påverkad eftersom hans bröstkorg hade börja bli rund under men istället missbildad på sidorna, och visst började tankarna att låta honom somna in, dyka upp. Men han gick bra  upp i vikt och lekte som de andra i kullen. Så vi bestämde oss för att röntga honom när han var sex veckor. Allt såg ok ut. Då började kampen mot naturen och tiden. Vårt enda hopp är att hans kropp och brostkorg skulle växa snabbare än inre organena. Det blev långa veckor av ångest. Tyvärr blev hans tillstånd inte bättre, tvärtom, han kunde inte leka tufft med de större kattungarna, Les Glaciers och han började hosta så fort han ville spinna eller brottas med hlvsyskonen, som bara är tre veckor äldre. En dag bestämde veterinären och jag att det var tid för mig att släppa taget och låta honom somna in. Jag hade då endast fem dagar kvar att njuta av min underbara kattunge... VieVie var inte medveten om nåt och väckte mig som vanligt på morgonen, jagade och åt flugor... Och då kom jag på att han inte hade hostat på två dagar... Veterinären fick lov att vänta... andningen började bli lite mer normal då och då och VieVie började  lära sig andas mer normalt och inte endast med buken... och så gick sommaren... VieVie började bli könsmogen och då kom det stora testet: sövning för kastreringen! Den 13 augusti åkte vi till veterinären för kastreringen! Alla där var nog lite nervösa, men alla var väl  förberedda och matte lämnade inte VieVie en enda sekund! Men vår lille kämpe var aldrig i fara! Hans andning blev aldrig sämre under operationen. Han väcktes så fort allt var klart!

VieVie är 8 månader och är så nöjd med sitt liv! Visst kan vi inte ha honom med de andra galna unga bengaler, men han är nöjd med huskatten Garfield och farmor Inka! Han leker mest med Opale i lekrummet och med marsvinen Cookie & Biscuit.

VieVies andning är inte perfekt och ibland är det sämre igen, men det finns ingen ångest för detta längre. Vi vet inte hur långt VieVies liv kommer att bli och det är inte det viktiga här. Det som är viktigt är att denna lille kämpe är sååå nöjd med sitt liv! En riktig lycklig katt.

Kul grej: VieVie låter precis som sin mamma Icy. VieVie "pussar" på ögonen precis som farmor Inka gör :-)

VieVie stannar  förstås kvar hos oss. 

 

Favorit leksak: Opales leksaker, speciellt Playmobildelar och Bratz tillbehör :-)
Favorit sovplats: Bänken i köket och gästsängen i lekrummet
Favorit sysselsättning: Mysa, gosa, ÄTA, leka och vara med Opale
Det hon tycker om: Allt som kan ätas!
Det hon inte tycker så mycket om: få klorna klippta och ögonen rengjorda
Mysiga och roliga vanor och idéer: Pussa oss på ögonen precis som farmor Inka gör.
Mindre mysiga och roliga vanor idéer (ur mattes och husses syn på saken): Vänta på att marsvinen har somna för att slå dem lätt med en mjuk tass för att väcka dem! Han är också en riktig mattjuv som älskar pizza!